Numarul mesajelor : 3327 Data de inscriere : 26/03/2009 Varsta : 32 Localizare : Piatra neamt
Subiect: Este adevarat? Mier Sept 29, 2010 8:26 am
dupa un lung studiu efectuat de mine am ajuns la concluzia ca noi romanii suntem batuti GRAV de limba romana si am ajuns la concluzia asta din 2 motive: 1)gramatica(gramatica ca gramatica da-o dracu nu toata lumea o stie...se mai greseste) 2)scrierea gresita a cuvintelor : am loat, chear, vi la mine, esi afara,etc.
Vizitato Vizitator
Subiect: Re: Este adevarat? Mier Sept 29, 2010 8:31 am
70% Da <--> 30% Nu
florin_eroul Senior Member
Numarul mesajelor : 664 Data de inscriere : 06/01/2010 Varsta : 29 Localizare : ploiesti
Subiect: Re: Este adevarat? Mier Sept 29, 2010 8:41 am
o da...
jun1or Newbie
Numarul mesajelor : 114 Data de inscriere : 10/06/2010 Varsta : 30 Localizare : bucuresti :)
Subiect: Re: Este adevarat? Mier Sept 29, 2010 9:34 am
vers esti cel mai bun exemplu care putea fi ::)))):
Vizitato Vizitator
Subiect: Re: Este adevarat? Mier Sept 29, 2010 9:57 am
ahahaha
versusu Owner Cs-Addicted
Numarul mesajelor : 3327 Data de inscriere : 26/03/2009 Varsta : 32 Localizare : Piatra neamt
Subiect: Re: Este adevarat? Mier Sept 29, 2010 10:04 am
trebuie sa ai un anumit iq ca sa te bagi in seama cu mine junior esti low salut
excellence Owner Cs-Addicted
Numarul mesajelor : 1705 Data de inscriere : 29/07/2009 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti
Subiect: Re: Este adevarat? Mier Sept 29, 2010 10:20 am
Ce faci Pruteanule, te-au trimis astia de sus inapoi si ti-au dat alura de moldovean?
Mascatul Newbie
Numarul mesajelor : 46 Data de inscriere : 13/07/2010 Varsta : 30 Localizare : Craiova
Subiect: Re: Este adevarat? Mier Sept 29, 2010 11:33 am
Numai in Romania poti vedea asa ceva :
Numarul mesajelor : 1705 Data de inscriere : 29/07/2009 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti
Subiect: Re: Este adevarat? Mier Sept 29, 2010 11:43 am
Tin sa te corectez: analfabeti si/sau oligofreni sunt peste tot. Si nici macar nu detinem o pozitie de frunte in clasament.
Problema in Romania nu sunt cei care loves fundul ceaunului, ci analfabetismul "moderat" daca-l pot numi asa, care tinde sa se generalizeze in randurile clasei pretins educate.
Si oricum, 90% din cei care scrieti/cititi pe acest forum sunteti in perioada (la varsta) la care va puteti educa/corecta aceste aspecte. Deci... incepeti voi.
@vers: problema nu e ca unul scrie "loati" in loc de "luati". poate o face in gluma... sau intr-un stil aparte si definit pentru forum/server/etc. Problema apare atunci cand omu' nostru uita ca de fapt corect este "luati" si ramane "pe viata" cu "loati"-ul ... sau si mai rau ... cand scrie lua-ti ... din dorinta de a fi gramatical corect
Asta ca sa nu zic despre cum ancepem sau ancheiem cuvintele cu î din a in loc de î din i
IceGirl Moderator Divertisment
Numarul mesajelor : 761 Data de inscriere : 18/03/2010 Varsta : 34 Localizare : brasov
Subiect: Re: Este adevarat? Joi Sept 30, 2010 6:02 am
foarte putini folosesc gramatica corecta sau scrierea corecta. au aparut foarte multe prescurtari gen mess. nu sunt eu cea care sa fie corecta, recunosc ca gresesc mult dar macar eu am o scuza in fine .... am observat ca scrierea gramaticala difera foarte mult si de zona de provenienta. in fiecare zona sunt diferite dialecte (regionalisme). unii poate gresesc si din viteza descriere, unii poate chiar intentionat vrand sa demonstreze cate ceva, unii din inconstienta, unii din prostie ..... sunt multe cazuri
Subiect: Re: Este adevarat? Joi Sept 30, 2010 7:19 am
ma faci moldovean?
Vizitato Vizitator
Subiect: Re: Este adevarat? Joi Sept 30, 2010 7:26 am
Pai shie va nu esti?Cand tioi da un chisor tie arunc in valie bai.
Subiect: Re: Este adevarat? Joi Sept 30, 2010 7:32 am
moldoveneasca nu e egal cu taraneasca
Subiect: Re: Este adevarat? Joi Sept 30, 2010 8:54 am
versusu a scris:
moldoveneasca nu e egal cu taraneasca
corect. e egal cu betivaneasca
IceGirl a scris:
foarte putini folosesc gramatica corecta sau scrierea corecta. au aparut foarte multe prescurtari gen mess. nu sunt eu cea care sa fie corecta, recunosc ca gresesc mult dar macar eu am o scuza in fine .... am observat ca scrierea gramaticala difera foarte mult si de zona de provenienta. in fiecare zona sunt diferite dialecte (regionalisme). unii poate gresesc si din viteza descriere, unii poate chiar intentionat vrand sa demonstreze cate ceva, unii din inconstienta, unii din prostie ..... sunt multe cazuri
"gramatica corecta" e cacofonie
In afara de asta: gramatica e una singura si clara. Scrierea gramaticala corecta nu difera nicaieri. Arhaismele si regionalismele fac parte din limba si din fondul lexical insa nu sunt considerate si acceptate ca forme corecte, chiar daca sunt des intalnite in conversatii. La fel cum in DEX puteti gasi atat formele corecte cat si formele incorecte ale cuvintelor... insa standardele gramaticale nu sunt stabilite de DEX ci de DOOM.
Ultima editare efectuata de catre excellence in Joi Sept 30, 2010 8:57 am, editata de 1 ori
Subiect: Re: Este adevarat? Joi Sept 30, 2010 8:55 am
sa imi dai un buzz sa iti dau web iti arat curu
Vizitato Vizitator
Subiect: Re: Este adevarat? Joi Sept 30, 2010 8:56 am
versusu a scris:
sa imi dai un buzz sa iti dau web iti arat curu
Unde este CNA-ul cand ai nevoie de el?
Subiect: Re: Este adevarat? Joi Sept 30, 2010 8:57 am