Mi-ai luat gura din vorba versule. Sau invers.
da, nu se poate da ban pentru orice script... de exemplu:
- Cod:
-
alias "walk_on" "+speed;alias walk walk_off"
alias "walk_off" "-speed;alias walk walk_on"
alias "walk" "walk_on"
(de altfel singurul script din cfg-ul meu. Dincolo de asta... scripturi poate face oricine. as putea oricand sa pun in config:
- Cod:
-
bind mouse1 "+attack;wait;wait;wait;-attack;wait;wait;+attack;wait;wait;-attack;
(nu sunt sigur ca am scris bine da' intelegeti voi ce am vrt sa scriu)... si iata, in loc de un glont trag doua la o apasare de buton. Pe de alta parte... pot apasa de doua ori. :)
Ideea este simpla: doar pentru ca poti face ceva nu inseamna ca trebuie sa o faci. Cum zicea cineva o data... daca vrei neaparat poti conduce cu picioarele pe volan. Asta nu inseamna ca e o idee buna.
In concluzie... intervine discutia despre discernamant. Fiecare jucator ar trebui sa aiba suficient discernamant incat sa stie ce script e ok sa foloseasca si ce script nu e ok.
Iar cand jucatorii nu au acest discernamant... intervin adminii. Daca voi ca jucatori va asteptati sa fie scris pe forum TOT ce e interzis si ce nu e interzis ... gresiti. D-aia avem capete deasupra gatului, ca sa gandim. Asa cum scriam in alt post scopul nostru nu este sa "muncim nu gandim" ci sa asiguram un climat placut de joc pe server. Si asta inseamna adaptarea regulilor "scrise" ale serverului, de la caz la caz, in asa fel incat sa previna orice fel de abuz sau tentativa de "ocolire" a regulilor.
Ultimul gand: a fi bun nu inseamna a ocoli cu dibacie regulile ci a excela respectandu-le. :)